Kickinsite
Image default
Telefonie

4 Voordelen van een 3CX PBX systeem

Een 3CX PBX systeem is een communicatiesysteem dat vaak ingezet wordt in bedrijven, en traditionele, veel duurdere hardware PBX kan vervangen. Het wordt wereldwijd door meer dan dertigduizend bedrijven gebruikt. In deze blog lees je meer over de voordelen van het 3CX PBX systeem.

Voordeel 1: goede communicatie op bedrijfsniveau

Het 3CX telefoonsysteem is ideaal voor in bedrijven, omdat het kan opereren via allerlei verschillende besturingssystemen, zoals IOS, Mac, Windows en Android. Dit is ideaal voor een bedrijf, waarvoor vaak verschillende mensen werken, die verschillende besturingssystemen prefereren.

3CX wordt vooral bij kleinere of opstartende bedrijven gebruikt, omdat het een relatief goedkoop systeem is en zo goed als dezelfde mogelijkheden biedt als andere, duurdere systemen die bijvoorbeeld door grotere bedrijven gebruikt worden. Het 3CX systeem biedt geavanceerde functies en zorgt er onder andere voor dat personeel oproepen kan plaatsen en ontvangen, deel kan nemen aan vergaderingen, conferenties kan plannen en oproepen kan doorverbinden.

Voordeel 2: makkelijk in gebruik

Een 3CX systeem draait als software op een computer. Iedereen die een klein beetje verstand heeft van computers en netwerken kan daardoor een 3CX systeem installeren en onderhouden. Dit in tegenstelling tot andere PBX systemen waarvoor vaak installateurs nodig zijn om het systeem te installeren. Bovendien is het, omdat het software betreft, relatief makkelijk om aanpassingen te doen aan het systeem of om extra functies eraan toe te voegen.

Ook voor medewerkers is het makkelijk in gebruik. Bij oude PBX versies worden medewerkers vaak geconfronteerd met gedetailleerde instructies om het systeem succesvol te kunnen gebruiken. Bij het 3CX systeem kunnen alle functies eenvoudig uitgevoerd worden. Via apps krijgen gebruikers een duidelijk overzicht van de status van andere toestellen, oproepwachtrijen, inkomende oproepen, aanwezigheid, etc.

Voordeel 3: Vergrote mobiliteit

Het 3CX systeem bevat iOS- en Android-applicaties die zowel op het kantoor als elders gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het telefoonsysteem niet verbonden aan de kantoorruimte, wat de mobiliteit van het systeem vergroot.

Voordeel 4: opschalen mogelijk

Het 3CX systeem is relatief makkelijk op te schalen. Bij oude systemen moeten er meer telefoonlijnen aangelegd worden en zijn er vaak dure hardware modules vereist. Dit is bij het 3CX systeem niet het geval. ‘Telefoonlijnen’ verwijderen of toevoegen kan makkelijk gedaan worden door het toevoegen of verwijderen van mailadressen via de software.