Kickinsite
Image default
Geschenken

De mentale voordelen van genoeg bewegen

Genoeg bewegen is ontzettend belangrijk. Het stimuleert de bloedsomloop waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Het is goed voor de botten, het ademhalingssysteem en de algehele gezondheid. Daarnaast heeft bewegen mentale voordelen. Een wandeling maken of sporten zorgt ervoor dat je je hoofd even ‘uit’ kunt zetten. Je krijgt de kans om ervaringen te verwerken, juist door ze even te laten rusten omdat je met iets anders bezig bent. Sporten bouwt daarnaast zelfvertrouwen op bij zowel volwassenen als kinderen. In dit artikel gaan we wat verder in op de mentale voordelen van genoeg bewegen.

Sporten voor het opbouwen van skills waar je de rest van je leven profijt van hebt

Sporten leert ons om samen te werken, vooruit te denken en door te zetten. Allemaal waardevolle eigenschappen waar je later in je leven ook nog profijt voor hebt. Je hoeft niet meteen voor de gouden beker te gaan, in veel gevallen is een gezamenlijk doel meer dan genoeg om deze eigenschappen te ontwikkelen. En dat geldt niet alleen voor teamsporten of sporten bij een vereniging. Hardlopen is één van de meest populaire sporten en dat doen veel mensen alleen. Bij grote wedstrijden kun je zelfs je eigen medaille kopen als aandenken aan de prestatie die je hebt geleverd! Oprecht trots zijn op jezelf en je prestaties, dat is misschien wel de meest waardevolle skill die je met sporten kunt ontwikkelen.

Je hoeft niet persé te sporten om genoeg te bewegen

Niet iedereen heeft de motivatie of de interesse om sportprijzen te verzamelen of een officiële sport te beoefenen. En dat hoeft ook helemaal niet. Een paar keer per week een flinke wandeling doet al wonderen voor je fysieke en mentale gezondheid. Het is bovendien tijd die je niet besteedt aan op de bank hangen of andere ongezonde activiteiten. Daardoor heb je meer energie en het geeft in zekere mate invulling aan je leven. Net als sporten kun je ook een rondje fietsen of wandelen met anderen waardoor je ook je sociale contacten kunt onderhouden en uitbreiden. Je kunt zelfs voor elkaar een medaille bestellen om elkaar te motiveren of te feliciteren! Probeer het eens, ga je leuk vinden!