Kickinsite
Image default
Vervoer en transport

Ga je verhuizen? Wij geven inpaktips!

Aandacht voor meubelverpakkingen is essentieel om schade en onaangename verrassingen te voorkomen. Zie hoe u elk item voor de verhuizing kunt beschermen.

Misschien wel de moeilijkste taak voor degenen die gaan verhuizen wordt ervaren als het tijd is om hun objecten en meubilair te vervoeren. Naast stiptheid in het transport en een betaalbare waarde, gaat het er ook om elk item zonder schade naar de nieuwe woning te brengen.

Hiervoor is het belangrijk dat het meubilair op de juiste manier en met de juiste materialen wordt verpakt. Blijf op de hoogte van onze tips en weet hoe u uw spullen tijdens de verhuizing kunt beschermen. Wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens geven u een aantal tips hoe u uw verhuisspullen het beste kunt inpakken. 

1) Juiste verpakking

Op dit moment is er een grote verscheidenheid aan materialen om alles te verpakken wat nodig is bij het maken van een verandering. Tot de meest gebruikte behoren noppenfolie, golfpapier, piepschuim en kartonnen dozen.

Om de spullen tijdens het transport te beschermen, raden wij bovendien het gebruik van dekens of gewatteerde materialen aan en ook om de spullen met riemen vast te zetten, zodat ze tijdens de reis niet verschuiven. 

2) Demontage van het meubilair

Om meer bescherming te bieden, waar mogelijk, demonteer je meubels en grotere objecten voor transport, vooral die met glazen onderdelen, met fragiele of delicate deuren. De onderdelen moeten afzonderlijk worden verpakt om krassen te voorkomen.

Zorg ervoor dat u schroeven en kleinere onderdelen in goed geïdentificeerde plastic zakken opslaat, zodat u ze niet kwijtraakt of in de war raakt op het moment van montage. Als u de meubels niet kunt demonteren, verwijder dan de lades en planken.

3) Breekbare of kwetsbare objecten

De beste manier om meubels of voorwerpen met details in de afwerking en de meest fragiele voorwerpen, zoals porselein of glasstukken, te beschermen is door het voorwerp in meerdere lagen bubbeltjesplastic te wikkelen. Dit voorkomt dat het object wordt beschadigd.

In het geval van kleinere voorwerpen moet elk voorwerp afzonderlijk worden verpakt. Plaats na het goed rollen van het bubbeltjespapier de stukken in een kartonnen doos. Vermijd het verlaten van verplaatsingsruimten door ze te vullen met kranten of papier.

4) Spiegels en glazen schappen

De meest gecompliceerde onderdelen voor het transport en die zeer speciale zorg vereisen, zijn de spiegels en de glazen leggers. Om deze zaken te beschermen, moet er eerst op het hele stuk plakband worden aangebracht, met een laagje in verticale en vervolgens in horizontale richting.

Dit zal dienen als versterking om breuk te voorkomen in geval van impact of druk op het object. Vervolgens moet het stuk worden omwikkeld met verschillende lagen noppenfolie, die met plakband worden dichtgeplakt. Wikkel het stuk ten slotte in met een laagje golfpapier.

5) Groot meubilair

Over het algemeen zijn grotere artikelen moeilijker te verpakken dan kleinere vanwege hun grootte. Om ze te beschermen is echter alleen het golfpapier nodig, dat de functie heeft om het stuk te coaten. Als u, afhankelijk van het item, twee lagen van het materiaal moet passeren en het goed moet afdichten met plakband.

Nu u hebt geleerd hoe u uw meubels kunt beschermen, gaat u naar https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl om de meest geschikte verpakking voor uw verhuizing te vinden. Ook kunt u een offerte aanvragen en direct aangeven welke meubels u gaat verhuizen. 

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/