Kickinsite
Image default
Entertainment

In de muziekwereld draai je nooit helemaal alleen

Disc jockeys (ook wel dj’s genoemd) zorgen al decennialang voor muziek op verschillende soorten feesten en partijen. Deze mannen en vrouwen zorgen ervoor dat ze de hele nacht de beste nummers hebben op het feest. Laat ons kleine landje nou een van de beste dj-landen ter wereld zijn.

 

Nederlandse dj’s domineren al decennialang de muziekwereld. We nemen elk jaar deel aan DJ Mag Top 100 met optredens van Martin Garrix, Tisto, Armin van Buuren en vele anderen. Maar wij Nederlanders zijn ook bij andere muziekgenres een van de betere. Neem slechts een voorbeeld in de hardcore wereld, en hetzelfde geldt voor Techno. Dus in feite hebben wij Nederlanders uitstekende DJ-vertegenwoordigers in elke categorie

Deze dj’s zullen dit niet alleen doen. Ze werken samen om de beste muziek te maken. Vaak zie je dj’s in een duo in de studio zitten, samen aan het werk om het volgende nummer te maken. Je ziet steeds meer duo’s op het podium. DJ-duo’s zoals Like Mike en Dimitri Vegas, er spelen ook veel Dj’s in combinatie met live muzikanten.

Dat laatste begint meer en meer populair te worden. Dj’s spelen nu steeds meer met muziek artiesten als saxofonisten, trompettisten, gitaristen of percussionisten. Dankzij de perfecte combinatie van beats en muzikale klanken weten al deze combinaties het feest naar een nieuw niveau te brengen. Vooral dj’s gerelateerd aan saxofonisten zijn te boeken op festivals, evenementen en zelfs bruiloften, dit is tegenwoordig erg populair.