Kickinsite
Image default
Architectuur

Inspectie speeltoestellen; voorkomen is beter dan genezen!

Een speeltuin brengt veel plezier bij kinderen. Om kinderen verantwoord en veilig te laten spelen is er onderhoud nodig. Welk onderhoud de speelplaats nodig heeft, kunt u eenvoudig laten bepalen door een inspectie. Inspectie op speeltoestellen is ook juridisch gezien een belangrijk onderdeel van het houden van een speeltuin. Kinderen kunnen soms naar vallen. Letselschade door achterstallig onderhoud is een flinke kostenpost die op voorhand vermeden kan worden.

Wat houdt een inspectie van speeltoestellen in?

De inspectie op speeltoestellen wordt gedaan door inspecteurs die over alle kwalificaties beschikken om een grondige controle uit te voeren. De nieuwste veiligheidsnormen worden gehanteerd bij elke inspectie en mede door ruime praktijkervaring ontvangt u een eerlijke en betrouwbare analyse van uw speeltuin. In het inspectierapport vindt u advies over onderhoud en een duidelijk overzicht van eventuele gebreken. Het bedrijf dat de inspectie uitvoert staat ook voor u klaar om het onderhoud uit te voeren. Hiermee bent u gegarandeerd dat de speeltoestellen voldoen aan de correcte veiligheidseisen.

Periodieke inspectie, minder kosten

Het onderhouden van een speeltuin gaat hand in hand met de aanschaf. Kinderen moeten immers een veilige speelplaats kunnen hebben. Speeltoestellen zijn overgeleverd aan de elementen en worden veelvuldig gebruikt door spelende kinderen. Naast het onderhoud aan de speeltoestellen is ook de valdempende ondergrond van belang. Een regelmatige inspectie vergt minder kosten, omdat onderhoud vaker bijgehouden wordt. Wanneer u eenmalig een inspectie laat uitvoeren is de kans groot dat er in één keer groot onderhoud gepleegd moet worden. Bij een periodieke inspectie zijn de kosten veel lager en neemt u de verantwoordelijkheid voor een kindvriendelijke speeltuin.