Kickinsite
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veilig grote bestanden versturen? Kies voor geschikte (gratis of betaalde) software

 

De juiste software kiezen voor veilig grote bestanden versturen

Als u als ondernemer veilig zakelijk grote bestanden versturen wilt, kan het lastig zijn om te kiezen voor de juiste software. Er zijn namelijk tal van aanbieders van dit soort software. Welke data programma’s om grote bestanden mee te versturen zijn veilig en betrouwbaar?

 

Aan bepaalde aanbieders van deze software zijn nadelen verbonden

Niet elke aanbieder van programma’s die gratis grote databestanden versturen, zoals films, een grote map met fotomateriaal of complete computerprogramma’s, zijn helaas honderd procent veilig. Als particulier een app als WeTransfer gebruiken voor het versturen van foto’s en films is misschien geen probleem, maar als bedrijf loopt u bij deze dienst een risico. WeTransfer registreert niet alleen cookies, maar werkt ook zonder profielen en wachtwoorden. Slecht het gebruik van een bedrijfs mailadres is voldoende om data tot 2 GB te verzenden. Grote bestanden verzenden op vertrouwelijke manier is met WeTransfer niet veilig: u hoeft maar een verkeerd mailadres in te tikken en uw gegevens komen bij iemand anders terecht. Wat zijn wel veilige en voordelige opties?

 

De veiligheid van DropSend

 

Een voordelig en veilig alternatief voor het zojuist genoemde programma is DropSend. Er zijn veel overeenkomsten tussen WeTransfer en DropSend, maar qua security zijn er twee belangrijke verschillen. Zo moet u als gebruiker in een beveiligde omgeving een account aanmaken bij DropSend. Verder wordt er gebruikgemaakt van veiligheidscodes, wat zorgt voor extra digitale bescherming. Fijn is ook dat u drie tot vier keer zoveel data kunt versturen als met WeTransfer, en dat volledig gratis. Wilt u (geregeld) meer grote bestanden versturen, dan moet u een abonnement op deze online dienst nemen.

 

Een andere veilige dataverzender: Smash!

Naast de zojuist vermelde aanbieders zijn er nog meer kapers op de markt die zich bezighouden met het faciliteren van grote bestanden versturen. Particulieren, overheidsdienaars en ondernemers die voor optimale veiligheid gaan, hebben nog enkele opties. Een mooi programma is Smash. Dit programma werkt volledig online in de browser en maakt bestanden versturen wel erg eenvoudig. Dit doet u net als bij WeTransfer met e-mailadressen. Het verschil is dat Smash-bestanden met en password te beveiligen zijn én dat u een onbeperkte gratis limiet heeft. Het maakt dus niet uit hoe groot de bestanden zijn die u wilt versturen.