Kickinsite
Image default
Dieren

Zo kun je jouw kat registreren

Heb je een nieuwe kat? Dan moet je ervoor zorgen dat je alles naar behoren regelt. Naast het aanschaffen van spullen en eten kan je namelijk ook jouw kat registreren in de databank. De chip zal namelijk altijd uitgelezen kunnen worden door mensen met een chipreader, waarna zij kunnen zien dat het huisdier aan jou gekoppeld is. Vooral in noodgevallen zal dit veel voordelen op kunnen leveren. Je kat registreren is heel eenvoudig en je kunt dit direct doen zodra je jouw huisdier in huis hebt. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens de registratie en welke voordelen heeft dit? Onderstaande informatie legt uit.

De kat registreren in enkele stappen 

De kat registreren in een databank kan door middel van het chipnummer dat in het paspoort van het huisdier staat. Dit nummer is gekoppeld aan de chip die meestal aan de linkerkant van de nek terug te vinden is. Je moet dit nummer invoeren op de website van een databank, waarna je de kenmerken van de kat invoert, zoals de geboortedatum en het ras. Ook moet je jouw eigen gegevens invoeren. Dit koppelt jou als eigenaar aan het huisdier en zorgt ervoor dat jij de eerste persoon bent die gebeld wordt in geval van nood. Reden genoeg om je kat te registreren, toch?

Geen onzekerheden meer na registratie

De kat registreren is nog niet verplicht voor ieder nieuw dier dat aangeschaft wordt. De katten zullen dus niet automatisch van een chip voorzien zijn. Indien dit niet het geval is moet je naar de dierenarts om de chip te laten plaatsen. De kat zal hier niets van merken. Als je de kat goed registreert heb je te maken met verschillende voordelen; als de kat wegloopt zal iemand jou kunnen bellen als de kat gevonden is. Ook in andere noodsituaties ben jij degene waarmee contact opgenomen wordt. De registratie van de chip zorgt ervoor dat jij jouw huisdier altijd terug zal vinden. 

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/