Kickinsite
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus

Deze palmboom is één van de populairste palmbomen die er is. Wil jij deze palmboom ook? Lees dan snel hoe je de plant moet onderhouden. Ben je al wel bekend met de fortunei palmboom? Bekijk hier dan de verschillen tussen deze twee palmbomen.  

 

De verschillen met de fortunei 

Vele mensen die voorheen de fortunei hebben gehad, willen in de toekomst graag de wagnerianus. In beginsel lijken de planten wel een beetje op elkaar; het zijn beide Trachycarpus palmbomen. Op uiterlijk verschillen de palmbomen op een paar punten. De wagnerianus variant heeft stevigere bladeren, waardoor deze beter tegen harde wind kan. Bij tuinen langs de zee, wordt dan ook zeker de wagnerianus aangeraden. De wagnerianus heeft ook meer donkergroene, compacte en ronde bladeren. Daardoor krijgt de palmboom een elegante uitstraling. Door de elegante uitstraling staat de palmboom fantastisch in exclusieve tuinen. 

 

Water geven

Palmen in een pot hebben het zwaarder dan de palmen in de grond. In de grond zakt overtollig regenwater namelijk weg naar de ondergrond. De bodem wordt door het regenwater op een gelijkmatige manier vochtig gehouden. De palm staat niet in volledige plassen water, bij een palmboom in de pot kan dit wel voorkomen. Wanneer de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen, dan kan dit worden verholpen. Zorg dat de pot voorzien is van gaten aan de onderkant. Te veel water is namelijk schadelijk voor de wortels: er ontstaat zuurstofgebrek wat kan zorgen voor verstikking en wegrotting van de wortel. Gebrek aan water is ook niet goed, aangezien de bladeren dan slap gaan hangen of zelfs van de palmboom afvallen. Zorg voor voldoende water. Het liefst regenwater; dit bevat namelijk geen kalk. Het kalk van het kraanwater tast de wortels van de palm aan. 

 

Onderhouden 

De bladeren aan de onderkant van de palmboom zullen na verloop van tijd verkleuren en lelijk worden. Dit proces vindt plaats door moeder natuur en is eigenlijk niet te voorkomen. Wanneer de palm zwarte bladpunten krijgt, dan heeft de palmboom waarschijnlijk teveel water gekregen. Geef de plant dan in het vervolg minder water. Bruine of gele bladeren daarentegen zijn een teken van te weinig water. De lelijke bladeren onderaan kunnen eenvoudig worden verwijderd. Door ze naar beneden te buigen kunnen ze verwijderd worden met een snoeischaar. 

 

Meer informatie

Wil jij nou ook een Trachycarpus wagnerianus in jouw tuin? Bekijk dan het assortiment van de palmbomen bij MyPalmShop. De klantenservice is te bereiken door te bellen of te mailen. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de Facebook pagina of vragen stellen via Whatsapp. Wij helpen jou graag met het kiezen van een leuke palmboom. 

 

https://www.mypalmshop.nl/