Kickinsite
Image default
Eten en drinken

Airfryer Krieltjes Met Rozemarijn in 15 Minuten

Airfryer Krieltjes worden gemengd met verse rozemarijn en een mix van kruiden en vervolgens geroosterd in de airfryer tot ze knapperig en romig zijn. Dit makkelijke recept is gemaakt in 15 minuten en zit boordevol smaak.

Airfryer Krieltjes worden gekruid met verse rozemarijn, knoflookpoeder, paprika, zout en peper, voor een eenvoudig bijgerecht dat goed past bij vrijwel elk vlees- of visdiner.

Wrijf ze eenvoudig in met olie, kruiden en kruiden en pop Krieltjes airfryer. Ze zijn in slechts 15 minuten geroosterd tot in de perfectie!

Deze ongelooflijk verslavende aardappelen blijven krokant van buiten en zacht en romig van binnen, dankzij de magie van de airfryer.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je krieltjes, verse rozemarijn, knoflookpoeder en paprika nodig.

Alle krieltjes werken met dit recept, dus gebruik gerust een mix van rode, gouden en zelfs paarse aardappelen.

De kruidenmix van rozemarijn, knoflookpoeder, paprika, zout en peper houdt dit recept eenvoudig en vers, maar toch boordevol smaak. Er is niet veel voor nodig om een romige babyaardappel fantastisch te laten smaken. Soms is minder meer.

Maar er zijn een paar variaties die je kunt maken waarmee je toch een heerlijk gerecht van geroosterde rozemarijn en knoflook kunt maken.

Optionele ingrediënten

Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe om knapperige Parmezaanse kaas en rozemarijn geroosterde aardappelen te maken.

Vervang het knoflookpoeder door twee of drie teentjes gehakte verse knoflook.

Voeg nog een eetlepel of twee verse kruiden toe, zoals peterselie of tijm.

Stapsgewijze instructies

Dit is een eenvoudig 2-staps recept. Zorg er bij het maken van krieltjes voor in de airfryer altijd voor dat de aardappelen gewassen en volledig gedroogd zijn voordat u ze op smaak brengt. Snijd ze doormidden en volg deze stappen.

STAP 1: Wrijf de gesneden krieltjes in met olijfolie. Voeg knoflookpoeder, zout, peper, paprikapoeder en rozemarijn toe. Als u andere kruiden of Parmezaanse kaas toevoegt, voeg deze dan nu toe. Meng tot de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.

STAP 2: Spuit het mandje van de airfryer licht in met olie en leg de gekruide aardappelen erin. Stel in op 400 graden Fahrenheit en de tijd op 15 minuten. Schud de mand of schep de aardappelen halverwege om.

Haal uit het mandje, serveer en geniet!

Omdat luchtfrituren ongelooflijk geweldig is, maar nog steeds een beetje eng voor degenen die nieuw zijn, laten we het snel samenvatten – en die aarzeling opzij zetten!

Kun je Krieltjes aan de lucht frituren?

Ja! Je kunt (en moet) zowat alles wat je in de oven kunt bakken, ook aan de lucht frituren, inclusief krieltjes. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en kruiden en leg ze in de airfryer voor 12 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappel.

Dit is een eenvoudig recept voor beginners tot de airfryer. Wat ik zo fijn vind aan de airfryer, is dat je tijdens het koken op elk moment je eten kunt controleren. Dus als u niet zeker weet hoe lang voedsel nodig is, controleer het dan gewoon tijdens het kookproces!

Let op: bekijk de vers geoogste Krieltjes op Aardappelshop online.