Kickinsite
Image default
Gezondheid

Begin 2022 goed: bereik je fitness doelen met intermitterend vasten

Welke goede voornemens heb jij opgesteld voor het jaar 2022? Wil je misschien gezonder eten? Wil je meer sporten? Wil je een paar kilo afvallen? De meeste mensen in je omgeving hebben wel één of meer goede voornemens en soms worden deze ruimhartig met elkaar gedeeld. De vraag is alleen, gaat iedereen het volhouden en het doel ook halen? 

Het belangrijkste is dat jij ermee aan de slag gaat en dat jij jouw doel gaat halen! Dit gaat je ook lukken, je kunt bijvoorbeeld je fitness doelen met intermitterend vasten behalen, hoe? Daar leggen we je graag het één en ander over uit.

 

Wat is intermitterend vasten?

Intermitterend vasten is een term die je steeds vaker hoort. Maar wat is het precies? Het gaat over het niet eten tijdens tijdvensters die van tevoren zijn vastgesteld. De focus ligt dus echt op wanneer je mag eten (niet op wat je wel of niet mag/moet eten). Je moet het dan ook niet zien als een dieet, het is eigenlijk een eetpatroon wat je kunt volgen. Misschien wil je nog wel meer te weten komen over deze manier van vasten. Alle informatie over Intermitterend vasten staat hier.

 

Voorbeelden intermitterend vasten

Een populaire vorm van intermitterend vasten is bijvoorbeeld de 16/8 methode. Dit houdt in dat je dan 16 uur per dag gaat vasten en de overige 8 uur mag je dan gebruiken om te eten. Er zijn genoeg mensen die deze methode volgen en dan eten ze eerst tot 12 uur (in de middag) niets en dan eten ze van 12 uur in de middag tot 8 uur in de avond wel. Wat belangrijk is om hierbij te weten is dat je wel gewoon de hele dag water kunt drinken (maar geen drinken met calorieën).

Nog een andere methode die vaak gebruikt wordt is de 24-uurs methode. Dit wil zeggen dat je één of twee keer per week voor 24 uur gaat vasten. Je begint dan vaak in de avond om 5 uur en de volgende dag om 5 uur is de eerste dag vasten dan afgelopen. Mocht je deze methode volgen, dan is het wel belangrijk dat je na het vasten van die eerste 24 uur sowieso een gezonde maaltijd gaat nuttigen. Je lichaam heeft dan namelijk echt de voedingsstoffen nodig.

 

Fitter voelen met gezonde voeding

Toch nog op zoek naar een paar tips die je kunnen helpen om meer af te vallen? Bezoek dan Een Maatje Minder (website). Het is altijd goed om gezond te eten en dat helpt je ook om je fitter te voelen (en vaak ook om toch een paar kilo af te vallen. Maar het voornaamste is dat jij lekker in je vel zit en dan zo je fitness doelen van 2022 gaat behalen. 

https://www.eenmaatjeminder.nl/