Kickinsite
Image default
Gezondheid

Hulp voor iemand met hoogsensitiviteit

Het is handig om jezelf in contact te brengen met een hsp coach Utrecht als je jezelf identificeert als hoogsensitief persoon en daar graag met iemand over wilt praten. Als je erachter komt dat je hoogsensitief bent kan dit voelen als een hele opluchting. Echter, er zijn ook mensen voor wie het helemaal geen opluchting is als ze ontdekken dat ze zichzelf voortaan hsp mogen noemen. Dit komt vaak doordat deze mensen niet goed weten wat hoogsensitiviteit is of hoe ze hier mee om moeten gaan. Gelukkig voor deze mensen kunnen zij gebruik maken van professionele hulp. 

Professionele hulp voor een hsp 

 

Deze professionele hulp kan geboden worden in de vorm van een life coach Utrecht. Sommige mensen denken gelijk aan intensieve en zware therapie wanneer ze wordt aangeraden om eens te gaan praten met een life coach. Echter, dit is niet wat je te wachten zal staan wanneer je in gesprek zal gaan met een life coach. Wat je wel te wachten zal staan is een behandeling die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Tijdens de behandeling worden jouw doelen en wensen centraal gesteld. Tijdens het traject met een life coach kun je leren omgaan met blokkades waar jij in je leven tegenaan loopt. 

 

Overige hulp voor een hsp  

 

Als hoogsensitief persoon is het dus een goede tip om eens langs te gaan bij een life coach om te bespreken hoe je het beste met je hoogsensitiviteit om kunt gaan. Echter, een life coach is niet de enige die je hierbij kan helpen. Als hoogsensitief persoon kun je voor hulp ook aankloppen bij een speciale hsp coach. Dit is iemand die speciaal is opgeleid in het begeleiden van personen met hoogsensitiviteit. Het is voor een hsp fijn om langs te gaan bij een hsp coach omdat de hsp dan in gesprek kan gaan met iemand die ervaren is in het helpen en begeleiden van andere personen methoogsensitiviteit. 

Zelfhulp voor een hsp 

 

Als je jezelf als hoogsensitief identificeert en hier graag hulp bij wilt is het bezoeken van een coach dus een hele goede mogelijkheid. Hierbij kun je kiezen of je een bezoek wilt brengen aan een life coach of aan een speciale hsp coach. Echter, het bezoeken van een coach is niet de enige manier. Je kunt ook beter met hoogsensitiviteit leren omgaan door meer te leren over wat het eigenlijk is. Dit kun je doen door veel informatie tot je te nemen. Deze informatie kun je uit boeken of van het internet halen. Door zelf veel te lezen kun je al het ware jezelf helpen om te gaan met hoogsensitiviteit. 

https://coloryourlifecoaching.nl/life-coaching/