Kickinsite
Image default
Sport

Bevorder het zelfvertrouwen van kinderen met sporten

Kinderen leren door te doen. Dat geldt voor zowel de mentale als fysieke ontwikkeling. Sporten helpt kinderen om hun hand-oog coördinatie te verbeteren, conditie op te bouwen, beter samen te werken en meer. Waar sporten ook toe leidt zijn succeservaringen. Kinderen merken dat ze ergens goed in zijn, dat ze samen naar een gemeenschappelijk doel toe kunnen werken en dat regelmaat en doorzettingsvermogen tot succes leidt.

Succeservaringen met sporten bij kinderen stimuleren en belonen

Het beste is om succeservaringen voor kinderen, met name wanneer ze beginnen met sporten, zo laagdrempelig mogelijk te maken. Een kind dat een succeservaring heeft, associeert sporten na verloop van tijd met succes en een positief gevoel. Dat kind is ook geneigd om meer te gaan sporten, wordt er beter in en beleeft dus nog meer succeservaringen.

Veel sportverenigingen kiezen er om die reden dan ook voor om medailles te bestellen voor alle deelnemers aan een toernooi. Zo voelt niemand zich achtergesteld en krijgt ieder kind een beloning voor zijn of haar inzet. Voor de winnaars worden mooie sportbekers geregeld. Want als je wint, wil je daar natuurlijk ook wat moois voor om je overwinning te vieren!

Meer zelfvertrouwen door respect en gezamenlijke doelen

Met sporten leren kinderen om samen te werken maar ook om respect voor elkaar en de regels van het spel te hebben. Sporten wordt dus niet alleen aanbevolen omdat het goed is voor de fysieke ontwikkeling van het kind. Sporten is in zekere zin een deel van de opvoeding, daarom proberen de overheid, scholen en verenigingen om kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd enthousiast te maken voor sport.

Tips om te besparen op sportprijzen

Kies voor een bedrijf met veel verschillende medailles. Voetbalmedailles bijvoorbeeld, kunnen behoorlijk in prijs verschillen maar de prijs wordt vaak lager wanneer je meerdere medailles tegelijk bestelt. Maar het is ook mogelijk om blanco medailles te bestellen die je via de aanbieder personaliseert. Zo wordt een relatief goedkope blanco medaille met een eigen afbeelding en persoonlijk boodschap omgetoverd tot leuke hockey medaille. Dan heb je wel een aanbieder nodig die de productie ook in eigen beheer heeft.