Steppen op vakantie

Kickinsite

Je zal er wellicht niet zo snel aan denken, maar de step is meer dan een makkelijk transportmiddel. Een step is ook een nog nieuwe, maar erg leuke en avontuurlijke manier om op vakantie te gaan. Als je steppend op vakantie gaat, zie je veel meer dan wanneer je kiest voor een vlieg- of autovakantie. Jouw vakantie begint al als je thuis vertrekt. Je hoeft je niet uren van te voren te melden, je hebt geen wachttijden en staat niet in de file. Let maar eens op wat voor moois je onderweg allemaal tegen komt. Wil je een foto maken? Dan trap je op de rem, maakt een kiekje en vervolgt je weg. In dit blog van Stepsonline lees je alles waarom steppen op vakantie een must is! 

Bagage meenemen

We horen je meteen denken: en mijn bagage dan? Wat dat betreft is er goed nieuws. Afhankelijk van de step van jouw keuze, kan je er een karretje achter hangen. Ook kan je een kleine drager op de voorvork zetten, waarmee je plaats creëert voor bijvoorbeeld een fietstas of rugzak. Mocht dit voor jou niet werken of te beperkend zijn: bij sommige trekvakanties (wandelend of fietsend) kan je je bagage laten vervoeren. Zoek dus uit of je dat ook kan regelen. Mocht er iemand met de auto achter je aan willen rijden: handig, maar niet bepaald stoer natuurlijk. We zeggen er ook eerlijk bij dat een rugzak dragen niet bepaald de slimste keuze is tijdens het steppen. De reden is heel simpel: bij iedere afzet tors je het gewicht daarvan met je mee. Het is aan jou om te minimaliseren met je bagage. Hoe weinig neem je mee op een stedentrip, met alleen handbagage? Ok, je gaat wat langer weg nu en je moet slaapspullen meenemen. Maar je kan vast onderweg ook even een wasje doen, en met goed weer is alles ook snel weer droog.

Steppen ter plaatse

Het is natuurlijk wel zo dat je niet even naar een mooie bezienswaardigheid 50 kilometer verder stept. Maar in dat geval kan je gebruik maken van openbaar vervoer of een auto huren. Wellicht zijn er ter plekke ook nog andere mogelijkheden. Ook dit kan je van tevoren uitzoeken. Wil je je step meenemen in het vliegtuig of de trein? Check dan van tevoren of en hoeveel je bij moet betalen, dat voorkomt onaangename verrassingen. Een speciale tas voor je step is wel zo handig bij het vervoeren. Neem je je step juist mee in de auto om op vakantie te kunnen steppen? Vaak haal je het voorwiel er in één beweging uit, leg je hem achterin en zet je hem ter plaatse zo weer in elkaar.

Conditie opbouwen

Wat wij belangrijker vinden, is dat je zorgt dat je een goeie conditie hebt. Steppend op vakantie is wel even iets anders dan een steptochtje van een paar kilometer. Maak een schema voor jezelf hoe je de komende tijd je trainingskilometers opvoert. We verzekeren je dat je je veel makkelijker voortbeweegt als je aardig getraind bent. Niets vervelender dan hevige spierpijn, vermoeidheid of een blessure terwijl je nog een heel eind van je volgende overnachtingsplek verwijderd bent. Gebruik daarbij ademende (en dus lichte) kleding en draag goeie sportschoenen, die je alle ook mee op vakantie neemt. Draag geen katoenen shirts, want die houden jouw transpiratievocht vast in plaats van het door te laten.
Ben je enthousiast geworden om een gave step voor op vakantie te kopen? Check www.stepsonline.nl en kies de step die bij jou past.

https://stepsonline.nl/