De beste wijnstreken in Portugal om met de auto te bezoeken

Kickinsite

Als je een wijnliefhebber bent, is het de moeite waard om Portugal te bezoeken. Het is een land met enkele van de beste en meest charmante traditionele wijnhuizen van heel Europa. Portugal is misschien wel de enige plaats waar de inheemse druivensoorten nog op de ouderwetse manier met de hand worden geplukt en met de voeten worden platgetrapt om zo enkele van de beste wijnen ter wereld te produceren.

Er zijn veel wijnstreken in Portugal, waardoor het moeilijk kiezen is welke te bezoeken. Als je vele wijnstreken wilt bezoeken, kan je het beste een auto huren en op eigen tempo van de ene streek naar de andere rijden, terwijl je geniet van de adembenemende uitzichten over de prachtige landschappen die Portugal te bieden heeft. Op deze site vindt u meer informatie over goedkope autoverhuur in Portugal: https://www.autoportugal.nl/. Net zoals er veel wijnhuizen zijn in Portugal, zo zijn er ook veel autoverhuurbedrijven waar je een auto kan huren om je reis te beginnen. Zorg er ook voor dat je de verschillende autoverhuurdiensten grondig vergelijkt, Zo kan je de prijzen en modellen van de beschikbare auto’s vergelijken om daarna je keuze te maken.

Hier zijn enkele van de belangrijkste wijnstreken van Portugal die je met je huurauto moet bezoeken.

1. Douro Vallei

De schilderachtige Douro Vallei is de beroemdste wijnregio van het land en enkele van de beste wijnen ter wereld komen hier vandaan. De vallei staat bekend om de productie van karakteristieke portwijnen.

De wijngaarden in deze streek zijn adembenemend omdat ze zijn aangelegd op de hellingen van schist rotsen langs de rivier de Douro. De wortels van de wijnstokken banen zich een weg door de harde schist om de nattere grond eronder te bereiken. Enkele van de beste wijnhuizen en wijngaarden die je in dit gebied kan bezoeken zijn:

 • Quinta da Romaneira
 • Quinta de la Rosa
 • Quinta do Seixo
 • Quinta do Portal
 • Quinta do Côtto
 • Quinta Nova
 • Quinta de Marroco
 • Quinta do Passadouro

2. Minho Regio

De regio Minho ligt in het noordwesten van het land. Deze regio, die dicht bij de Atlantische Oceaan ligt, is beroemd om zijn Vinho Verde, oftewel de unieke groene wijn. De term Verde verwijst echter niet letterlijk naar de kleur van de wijn, maar naar de onrijpe status van de druif. Groene Wijn wordt normaal gesproken gedronken als hij nog fris en jong is, terwijl de eigenlijke kleur van de wijn lichtgeel is. Deze wijnsoort staat bekend om zijn sprankelende en frisse smaak en hoge zuurtegraad.

De beste wijngaarden en wijnhuizen om met je huurauto te bezoeken zijn:

 • Palacio de Brejoeira
 • Paço de Teixeiró
 • Quinta do Ameal

3. Alentejo Regio

Het wijngebied Alentejo, ten zuidoosten van Lissabon, is de laatste jaren tamelijk beroemd geworden om zijn wijnen van hoge kwaliteit. Het gebied kende een grote revival in de jaren 1980 en produceert nu enkele van de beste rode wijnen.

Deze streek is ook beroemd om de productie van wijn op de traditionele Romeinse manier. Deze unieke wijn staat bekend als Vinho de Talha, en het is een geurige en diepe wijn die moet worden bewaard in speciaal gemaakte enorme kleipotten.

Als je je reis naar Portugal nog niet hebt geboekt, is dit het perfecte moment om je reis te plannen en vergeet niet om ook een huurauto te boeken. Je zal eenvoudig geweldige aanbiedingen vinden voor huurauto’s in Portugal als je zoekt op een zoekmachine die gespecialiseerd is in huurauto’s. Vergelijk online alle bedrijven, diensten en prijzen en vind de beste aanbiedingen en goedkoopste huurauto.

https://www.autoportugal.nl/