Kickinsite
Image default
Vakantie

Waarom vakantie in eigen land zo lekker is

Het gras is altijd groener. Hoe vaak hoor je het wel niet? Vrienden, familie of kennissen gaan op vakantie naar een exotische bestemming in een ver land. Dit klinkt natuurlijk helemaal fantastisch. Maar is dat eigenlijk wel echt zo fantastisch als het klinkt? Vakantie aan zee in Nederland heeft namelijk ontzettend veel charme. Ik som voor je op waarom een vakantie in eigen land ontzettend lekker is:

  • Je hoeft niet zo ver te reizen Als je ver weg op vakantie gaat moet je ook heel ver vliegen. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook ontzettend veel energie. Je bent vaak meteen een hele dag kwijt en wanneer je aankomt ben je ontzettend moe van de reis en wil je echt even bijkomen. Daarnaast hoef je niet in te checken op Schiphol en niet te wachten op je vlucht. Op vakantie binnen Nederland betekent maximaal een paar uurtjes in de auto zitten en je komt fris en fruitig op je vakantiebestemming aan.  
  • Je hebt niet zo veel stress
    Reizen kost veel energie en kans soms heel stressvol zijn. Naast een lange vlucht is de kans groot dat er hierna ook nog een trein of busreis achterna komt. Je hebt hier niet zelf in de hand hoe laat je precies vertrekt en of alles soepel verloopt. Daarnaast is de kans groter dat er iets misgaat. Wanneer je met je eigen auto op pad gaat kun je alles lekker zelf bepalen en heb je minder stress. En dat is nou precies de reden dat je zo graag op vakantie wilde, lekker even ontspannen!
  • Ons eigen land is ook hartstikke mooi We vergeten nog weleens hoe mooi Nederland eigenlijk is. Er zijn genoeg plaatsen in Nederland waar jij vast en zeker de schoonheid en charme nog niet van hebt ervaren. Dat weet ik zeker! Als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat aan zee in een huisje in bijvoorbeeld Noord-Holland wordt je vast en zeker verrast door de schoonheid en mooie natuur. Ga het zelf ervaren!
  • Goed weertje
    Ook in Nederland hebben we heerlijk weer in de zomer waarin de zon lekker schijnt en het heerlijk vertoeven is in badkleding.

Kortom, je hoeft helemaal niet ver te reizen om mooie natuur te zien, lekker te genieten op het strand of even helemaal tot rust te komen. Dit kan allemaal lekker dichtbij huis!

https://www.vakantiewoningenaandekust.nl