Kickinsite
Image default
Mode en Kleding

De horloges van Michael Kors

De horloges van Michael Kors hebben een licentie-overeenkomst met Fossil. Dat betekent dat de Fossil Groep in de eerste plaats de Michael Kors horloges vervaardigt en distribueert.

Als zodanig worden de Michael Kors horloges gemaakt in fabrieken van de Fossil Groep, samen met andere merken die ze ook maken.

De Fossil Groep heeft een breed scala aan subondernemingen, die elk hun eigen productlijnen hebben. Daardoor ontwerpt, fabriceert en distribueert Fossil al Mechanische horloges en Quartz horloges.

De luxe horloges met mechanische uurwerken worden gewoonlijk gemaakt in Zwitserland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, en Japan. Dit soort horloges is meestal duurder, bij $750 voor de goedkoopste en kan hoog oplopen tot meer dan $25.000.

Vergeleken met andere horlogemerken is Fossil relatief betaalbaar, als je bedenkt dat veel high-end kwartshorloges met een prijs van $250 tot $750 ook in de genoemde landen worden gemaakt, en eventueel ook in China. De meeste kwartshorloges die lager dan $250 geprijsd zijn, worden in Azië vervaardigd, voornamelijk in China.

Michael Kors Horloge Reputatie
Op het gebied van mode wordt Michael Kors, zonder twijfel, beschouwd als een van de topmerken. Dit merk van hoge kwaliteit biedt verschillende modeartikelen aan, zoals prêt-à-porter, tassen, accessoires, en meer. De producten zijn luxueus en zien er buitengewoon uit.

Als het om hun horloges gaat, zijn ze opmerkelijk succesvol in het verkopen van horloges. Een deel van dat succes is hun sociale media strategie, ze hebben uitgeblonken waar traditionele horlogemakers zijn achtergebleven. Met 14 miljoen Instagram volgers de laatste keer dat we keken- en horloges die bijna dagelijks in hun feed aan bod komen. Sommige horloge-experts vragen zich af of het merk zelfs maar zou hebben overleefd in een pre-internet omgeving, want zo veel van hun merksucces is online.

Hoewel het merk veel succes heeft bij het grote publiek, hebben veel horlogecritici een tegengestelde mening.