Kickinsite
Image default
Mode en Kleding

Zo onderhoud jij je bh’s

Zo onderhoud jij je bh’s

 

Een mooie bh kopen, dat is natuurlijk één, maar het onderhouden van een goede bh is natuurlijk ook belangrijk. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor een normale bh, maar ook voor je sport beha. Omdat je je bh’s toch met enige regelmaat draagt, is het des te belangrijker dat je ze goed onderhoudt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat je bh al na enkele maanden aan vervanging toe is. Omdat we dat heel goed kunnen begrijpen en je het wellicht lastig vindt om te kunnen bepalen hoe jij je bh nu het beste kunt onderhouden, hebben wij een aantal tips voor je. Met deze tips wordt het onderhouden van je bh’s stukken makkelijker.

 

Was ze niet te vaak!

 

Misschien niet direct de eerste tip die je zult verwachten, maar wat voor een goede jeans geldt, geldt eigenlijk in grote lijnen ook voor een bh. Door je bh te vaak te wassen, verliest deze namelijk haar kwaliteit. Ontzettend zonde natuurlijk, maar hoe je het dan wel? Uiteraard zijn er tal van andere mogelijkheden zodat jij je bh weer lekker schoon en fris krijgt, hoe je dat doet vertellen we je hieronder.

 

Was je bh met de hand

 

Als je je bh niet in de wasmachine mag gooien, dan was je hem toch gewoon één keer per week lekker met de hand? Vroeger deden ze niet anders, dus waarom nu wel? Je anita sport bh daarentegen kan wel wat vaker een wasbeurt gebruiken. Het is dus ook verstandig om deze in principe na iedere training even te voorzien van wat warm water en een sopje. Als je als stelregels houdt, dat jij je bh’s niet vaker dan één keer per maand wast, zal je versteld staan van het feit hoeveel langer of ze nu eigenlijk mee gaan.

 

Laat je bh’s uitwaaien

 

Wanneer je ze hebt gewassen, dan moeten ze natuurlijk ook drogen. Dit kun je op twee verschillende manieren doen. Je kunt je bh in de droger doen, maar ook de frisse lucht is een optie. In de droger heb je het risico dat wanneer je dit te warm doet, je bh alsof beschadigd raakt. Je zit er immers niet op te wachten dat straks de bh maten niet meer kloppen met wat er daadwerkelijk op het kaartje staat. Je kunt ze dus beter in de frisse lucht laten drogen of anders de droger niet warmer zetten dan 30 graden. Dit is overigens ook nog een een stuk beter voor het milieu.