Kickinsite
Image default
Bedrijven

Dit kun je allemaal doen in de zorg

Als je je hebt aangemeld bij een uitzendbureau voor zorg, dan krijg je vast opties voorgeschoteld waar je nog niet aan hebt gedacht. Je kunt namelijk vele kanten op. Heb je bijvoorbeeld al aan de volgende plekken gedacht?

Thuiszorg

Als je klaar bent met je studie en je hebt je aangemeld bij een uitzendbureau zorg– en verpleegwerkzaamheden, raden ze je misschien aan om in de thuiszorg te werken. Vaak zijn ze daar dringend op zoek naar versterking. Het voordeel hiervan is dat je werk heel divers is en dat je bij verschillende cliënten over de vloer komt. Het kan wel zijn dat je werkgever vraagt om je tijden streng bij te houden, waardoor er af en toe geen tijd is voor een kop koffie om je cliënt beter te leren kennen.

Verpleeghuis

Je kunt er ook voor kiezen om te werken in een verpleeghuis. Hier zitten een aantal voordelen aan die jou misschien aanspreken. Zo heb je intensiever contact met je collega’s. Ook kun je vaak een band met de patiënten opbouwen omdat ze er voor een langere tijd moeten verblijven. Als je opziet tegen nachtdiensten, dan is werken in een verpleeghuis misschien minder geschikt voor jou.

Zorgen, maar dan anders

Werken in de zorg is niet alleen weggelegd voor verpleegkundigen en artsen. Denk bijvoorbeeld aan administratief werk of helpen bij het schoonmaken en klaarmaken van het eten. Ook worden in zorginstanties activiteiten georganiseerd waar hulp nodig is. Sommige functies zijn vrijwillig, maar regelmatig zijn ze ook op zoek naar betaalde krachten.

Werken met specifieke doelgroep

Een uitzendbureau zorg kan zich ook richten op plekken bij instanties met een specifieke groep cliënten. Denk bijvoorbeeld aan werken met dementerende ouderen of jongeren die al vroeg te maken kregen met een lichamelijke beperking. Dit werk is zeker intensief, maar ook hier zul je een vaste groep collega’s en cliënten om je heen hebben waar je een band mee opbouwt.

https://www.healthz.eu/uitzendbureau-zorg/