Kickinsite
Image default
Bedrijven

Kans op een baan vergroten? Haal een VCA certificaat!

Wanneer je op zoek bent naar een baan wil je de kans op een baan het liefst natuurlijk zo groot mogelijk maken voor jezelf. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Aan een baan komen is op zich al een hele klus in veel gevallen, maar het weegt ook enorm mee dat men vaak geen idee heeft hoe ze hun eigen kansen kunnen vergroten. Er zijn diverse factoren die een rol spelen. Één ding is in ieder geval zeker, namelijk dat certificeringen alleen maar in je voordeel kunnen spelen.

Een VCA certificaat

Een VCA certificaat kan bij jouw zoektocht naar een baan een enorm positief effect hebben. Hoe meer certificaten die in een bepaalde sector nuttig zijn, hoe groter de kans dat je in deze sector aan een baan komt. Specifiek een VCA certificaat kan een zeer goede indruk wekken. Iemand die beschikt over zo een certificaat beschikt minimaal over de basiskennis qua veiligheid en gezondheid. Tijdens de VCA cursus worden onder andere de onderwerpen gevaarlijke stoffen, branden, explosies, tillen, hijsen, veilig werken op hoogte, struikelen en gereedschappen behandeld. Als je deze certificering binnen hebt betekent dat dat je een stuk veiliger en gezonder kunt werken. Hiermee bouw je in veel sectoren dus een enorme voorsprong op op anderen.

Heftruck certificaat

Ook een heftruck certificaat kan je er enorm bij helpen sneller aan een baan te komen. Deze certificering houdt namelijk in dat je veilig een heftruck kunt besturen. Daarnaast heb je de nodige kennis over de veiligheid, arbowet, belading en zwaartepunt-bepaling en de verkeersvoorschriften. Je kunt ook in praktijk omgaan met een heftruck. Iemand die dit dus nog moet leren heeft direct een achterstand op jou. Je hebt de nodige kennis en een certificaat als bewijs dat je over deze kennis beschikt. Het certificaat is snel gehaald en je hebt dus niets te verliezen! Jouw kans op een baan wordt echter wel vergroot.

Hoogwerker cursus

Een hoogwerker cursus zorgt zoals de naam al zegt dat je weet hoe je veilig in een hoogwerker aan de slag kunt. Ook dit is iets waar werkgevers in die sector veel waarde aan hechten. Als je deze kennis en certificering van te voren al hebt vergroot je je kans op een baan in deze sector enorm. In een 2-daagse cursus hierover kun je onder andere leren over de arbowet, de normen en richtlijnen, het op hoogte manoeuvreren met de hoogwerker, het veilig opstellen en werken met de hoogwerker, het rijden met de hoogwerker en de aanvangsinspectie van de hoogwerker. Aan het einde kun je de machine dus volledig besturen en heb je als bewijs een certificaat. Ook het theorie examen en het praktijk examen zitten in deze cursus. Je kunt je inschrijven en binnen de kortste keren aan de slag met de cursus. Binnen slechts 2 dagen heb je je certificaat behaald en jouw kans op een baan vergroot.