Kickinsite
Image default
Auto's en Motoren

In 2022 je auto verkopen? Zó ontvang je het meeste geld voor je occasion

We leven momenteel in bijzondere tijden. Er is een tekort aan auto’s, aan grondstoffen en aan chips. Al deze facetten tezamen zorgen voor een gebrek aan occasions. Als je nú een tweedehands auto aan zou willen schaffen, zou je daardoor heel veel geld moeten betalen. Dit betekent echter ook dat dit het ideale moment is om je auto te verkopen. Iets wat je bijvoorbeeld via ikwilvanmijnautoaf.nl snel en veilig kunt doen.

Heb je mogelijk het idee om je auto te gaan verkopen? Dan wil je hier ongetwijfeld wel een zo’n hoog mogelijk bedrag voor ontvangen. Om dát mogelijk voor jezelf te maken, zou je vooral heel kritisch moeten zijn. Daarbij is het advies om onder meer onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: laat je auto nog even een APK keuring ondergaan

Wist je dat een auto met een APK keuring veel beter verkoopt? Het advies is daarom om je auto eerst APK te laten keuren, waarna je je auto tegen een hoger bedrag kunt gaan verkopen. Uiteraard is het hierbij wel de hoop dat er geen dure reparaties voortvloeien uit de keuring.

Tip 2: vraag bij meerdere partijen een bod op

Ben je van plan om je auto aan een opkoper, zoals ikwilvanmijnautoaf.nl, te verkopen? Dan is het advies om bij meerdere partijen een bod op te vragen. In veel gevallen doet een specifieke opkoper altijd het hoogste bod, maar je krijgt hierdoor wel een goed beeld van de waarde van je auto.

Tip 3: ben altijd eerlijk

Tot slot is het advies om altijd eerlijk te zijn. Ben eerlijk over de staat van de auto, over de kilometerstand van de auto en over de ervaringen die je met de auto hebt. Je auto tegen een mooi bod verkopen is heel leuk, maar het is nog leuker als je dit op een morele en eerlijke manier doet.