Kickinsite
Image default
Dienstverlening

Neem een voorsprong op de lente met deze herfsttips

De herfst is officieel begonnen, en dat betekent ook dat het nu tijd is om wortelgoed aan te planten. Veel mensen wachten hiermee tot in de winter, maar dit is niet verstandig. In de zomer is het namelijk lastiger én duurder om wortelgoed aan te kopen. Daarnaast kan het in de winter stormachtig worden, waardoor uw bomen of haagplanten beschadigd raken. Lees meer over wortelgoed en doe uw voordeel van onze herfsttips om een voorsprong te nemen op de lente. Heeft u zelf helemaal geen groene vingers? Maak dan een afspraak via LEFhoveniers.nl met ervaren hoveniers.

Waarom planten in de herfst?

Wortelgewassen, zoals bomen en haagplanten, kunnen om vele redenen het best in de herfst worden geplant. Ten eerste is koel weer gunstig voor deze gewassen, in tegenstelling tot hete zomertemperaturen. Ten tweede valt er in dit seizoen meer regen, waardoor uw planten beter groeien. En tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, kunt u nu al genieten van de bloei in het voorjaar!

Bij de keuze van onderstammen zijn enkele belangrijke factoren van belang: de omstandigheden in de klimaatzone (regionaal), de grootte van de plant op volwassen leeftijd, hoe lang het duurt voordat de plant volwassen is, ziekteresistentie en compatibiliteit met naburige planten of struiken. Het is ook verstandig om bij de plaatselijke kwekerij of tuincentrum voor aanvullend advies.

Tips voor het planten van wortelgoed

Tot slot volgen hier enkele tips om u op weg te helpen

– Kies planten die geschikt zijn voor uw klimaatzone en bodemgesteldheid

– Geef tijdens de wintermaanden diep maar weinig water

– Mulch rond de basis van de planten om vocht vast te houden en te voorkomen dat er onkruid tussen de planten groeit

– Controleer regelmatig op plagen of ziekten en neem zo nodig passende maatregelen

– Snoei overgroeide takken of stengels terug voor een betere luchtcirculatie in het bladerdak van de plant

Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u veel eerder dan verwacht genieten van een prachtige voorjaarsbloei! Wacht dus niet – neem een voorsprong op de lente met deze herfsttips!