Kickinsite
Image default
Dienstverlening

De complete gids voor een uitlaat op maat

De complete gids voor een aangepaste uitlaat

 

‍Photo by webandi on pixabay

Als u enige tijd in de stad of op de snelweg hebt rondgereden, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat uw auto een vreemd geluid maakt. Waarschijnlijk was het zo irritant dat u het liever geheim had gehouden. Maar in plaats van te zwijgen, waarom maakt u geen gebruik van dit ongewenste geluid en creëert u iets unieks? Als het gaat om het maken van aangepaste uitlaten voor uw auto, zijn er veel opties en configuraties beschikbaar. In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over het ontwerpen van een uitlaat op maat voor uw auto.

 

 

Wat maakt een aangepaste uitlaat?

Als je de term aangepaste uitlaat hoort, denk je waarschijnlijk aan een lang en luid systeem met een flitsend label. Maar wat houdt het precies in? Wanneer u begint met onderzoek naar uitlaatsystemen voor uw auto, zult u een paar verschillende definities en gebruiken van de term “aangepaste uitlaat” vinden. Een gangbare definitie van “aangepaste uitlaat” is een systeem dat door een professional is aangepast. Deze definitie kan van toepassing zijn op uitlaatsystemen die zijn aangepast door een car audio shop, een custom exhaust shop, of een performance uitlaatsysteem bedrijf zoals AWE Exhaust. Een andere gangbare definitie van “aangepaste uitlaat” is een systeem dat volledig door uzelf is gemaakt. U kunt een aangepaste uitlaat maken door een generiek systeem te kopen en het vervolgens aan te passen. Dit is een geweldige methode als je enige ervaring hebt met auto’s en het werken met onderdelen. Als je geen enkele kennis hebt van auto’s, kan het bouwen van een uitlaat op maat een beetje moeilijker zijn.

 

Tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen van een uitlaat op maat.

Als je een uitlaat op maat voor je auto ontwerpt, moet je een aantal dingen in gedachten houden, zodat je uitlaat niet als een varkensstal gaat klinken. – Wees origineel – Je hebt misschien wel eens een uitlaat op maat gezien die erg op een andere lijkt. Dit gebeurt omdat uitlaatsystemen nauw samenhangen met de vorm en het ontwerp van de auto. Als uw uitlaat lijkt op de vorm van uw auto, zal hij nog beter klinken! Houd dat dus in gedachten bij het ontwerpen van een uitlaat op maat voor uw auto. – Plan je ontwerp – Zoals met alles wat je ontwerpt, is het ontwerpen van een uitlaat op maat vergelijkbaar met het plannen van een ontwerp. Maak een ontwerpsjabloon in je hoofd en houd dit in gedachten bij het ontwerpen van je uitlaat. – Ken uw buren – Vergeet niet dat het ontwerpen van een uitlaat een grote klus is, dus neem het serieus. Kies een rustige locatie zonder afleiding. U wilt niet dat uw uitlaat de aandacht trekt van uw buren of de politie. – Wees veilig – Last but not least, uitlaten zijn extreem luid en gevaarlijk. Ze zijn niet voor beginners, dus kies er geen voor uw auto als u de risico’s niet aankunt.

 

De 3 soorten uitlaten

Als je uitlaatartikelen op internet hebt gelezen, ben je waarschijnlijk een paar verschillende soorten uitlaten tegengekomen. Er zijn drie hoofdtypen uitlaten waaruit je kunt kiezen bij het ontwerpen van een uitlaat op maat. Deze drie uitlaattypes zijn de gedeeltelijk geventileerde, volledig geventileerde en hybride systemen. Gedeeltelijk geblazen uitlaten – Gedeeltelijk geblazen uitlaten zijn waarschijnlijk de meest voorkomende soorten uitlaatsystemen. Ze bestaan uit een uitlaatpijp die de demper en de uitlaat verbindt, waardoor het geluid van de uitlaat enigszins wordt gedempt. Dit is het type uitlaat waarmee de meeste autobezitters bekend zijn. Deze uitlaten zijn meestal luid en klinken niet al te best. Ze zijn ook het goedkoopste type uitlaat, en ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd. Part-throated uitlaten produceren een luid en onaangenaam uitlaatgeluid, maar ze zijn goedkoop en gemakkelijk te installeren. Volledig doorgeblazen uitlaten – Het volgende type uitlaat is de volledig doorgeblazen uitlaat. Dit type uitlaat heeft twee uitlaatpijpen die uit de demper komen. Dit betekent dat de uitlaat van de demper volledig wordt gedempt en dat het geluid van de uitlaat volledig onveranderd blijft. Dit is het beste type uitlaat om te ontwerpen. Hiermee kunt u de vervelende rommelende toon wegnemen die aanwezig is bij gedeeltelijk gedempte uitlaten, zodat u kunt genieten van het prachtige geluid van een rechtdoorgaand systeem zonder vervelende trillingen. Hybride uitlaten – Het laatste type uitlaat is de hybride uitlaat. Dit type uitlaat heeft een demper die grotendeels gedempt is, met een recht stuk dat luchtgeluiden doorlaat. Hybride uitlaten zijn een mix van volledig gedempte en gedeeltelijk gedempte uitlaten. Ze hebben het beste van beide werelden. Hybride uitlaten zijn meestal het duurste type uitlaat, en ze laten u genieten van het beste van beide werelden.

 

Hoe ontwerp je een uitlaat op maat?

Je hebt dus besloten een uitlaat op maat voor je auto te ontwerpen. Geweldig! Nu is het tijd om je ontwerp te plannen, de juiste onderdelen te kiezen en aan de slag te gaan. Houd er bij het ontwerpen van een uitlaat op maat rekening mee dat je veel vrijheid hebt bij het ontwerpen van een systeem. Je kunt elk gewenst uitlaatsysteem ontwerpen, dus je hebt veel mogelijkheden. Begin bij het ontwerpen van een uitlaat op maat met het zoeken naar een paar voorbeelden van ontwerpen die u mooi vindt. Neem deze ontwerpen en gebruik ze als sjabloon voor uw eigen ontwerp. U kunt ook afbeeldingen van uitlaatsystemen gebruiken als sjabloon voor uw ontwerp. Wanneer u begint met uw ontwerp, kiest u het type uitlaatsysteem dat u wilt ontwerpen en de plaats waar u het wilt installeren. Kies de beste locatie voor uw uitlaat, zodat deze uw buren niet stoort of door de politie wordt gesnapt.

 

Een aftermarket onderdeel kiezen voor uw aangepaste uitlaat.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de meeste uitlaatsystemen zijn uitgerust met een aftermarket onderdeel. Dit aftermarket onderdeel is meestal een uitlaatdemper, en het is het belangrijkste onderdeel van het uitlaatsysteem. U hoeft echter niet de fabrieksdemper te gebruiken. U kunt de fabrieksdemper verwijderen en vervangen door een meer aangepaste en duurdere demper, of u kunt een resonator gebruiken als aftermarket onderdeel. Wanneer u een aftermarket onderdeel kiest, houd er dan rekening mee dat ze duur zijn en dat de installatie ervan wat werk vergt. Ook moet u een aftermarket onderdeel kiezen dat uw aangepaste uitlaat laat klinken zoals u dat wilt. Als u wilt dat uw uitlaat klinkt als een varkensstal, ga dan voor een onderdeel dat een luid, onaangenaam geluid produceert. Maar als u een mooi en zacht geluid wilt, ga dan voor een custom onderdeel dat ontworpen is om uw uitlaat zo te laten klinken.

 

Gewikkelde en gedempte uitlaten.

De term gewikkelde uitlaten verwijst meestal naar gedempte uitlaatsystemen. Als je naar een speciaalzaak gaat en zegt dat je een gedempte uitlaat wilt, zullen ze meestal een gewikkelde uitlaat voorstellen. Gewikkelde uitlaten zijn meestal het duurste type aangepaste uitlaat. Ze zijn meestal het resultaat van een paar dagen werk en veel geld, maar ze zijn elke cent waard. Gewikkelde uitlaten zijn het beste type aangepaste uitlaat omdat ze een mooi en soepel geluid hebben. U moet zeker kiezen voor een gewikkelde uitlaat als u een zacht en mooi geluid wilt. Als u echter wilt dat uw uitlaat klinkt als een varkensstal, ga dan voor een onderdeel dat een luid en onaangenaam geluid produceert.

 

Conclusie

Als je al een tijdje in de stad of op de snelweg rijdt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je auto een vreemd geluid maakt. Waarschijnlijk was het zo irritant dat je het liever geheim had gehouden. Maar in plaats van te zwijgen, waarom niet profiteren van dit ongewenste geluid en iets unieks creëren? Als het gaat om het maken van aangepaste uitlaten voor uw auto, zijn er veel opties en configuraties beschikbaar. In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over het ontwerpen van een uitlaat op maat voor uw auto.

https://dvcustoms.nl/uitlaat-op-maat/