Kickinsite
Image default
Rechten

Echtscheiding in Utrecht

In Utrecht vinden er jaarlijks honderden als niet duizenden echtscheidingen plaats. Het besluit om te gaan scheiden gaat natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Vaak hebben jullie alles geprobeerd om het huwelijk te redden en een scheiding te voorkomen. Heeft dit niet geleid tot een oplossing? Dan rest er niks anders dan een echtscheidingsprocedure te starten in Utrecht. In de emotionele periode die volgt dienen jullie, het liefst in goed overleg, de echtscheiding in goede banen te leiden. Zo moet er een echtscheidingsconvenant opgesteld worden, eventueel een ouderschapsplan gemaakt worden om vervolgens de scheiding aan te vragen bij de rechtbank middels een echtscheidingsverzoek. Het echtscheidingsverzoek kan alleen door een echtscheidingsadvocaat worden aangevraagd. Dit betekent dus dat bij elke scheiding in Utrecht een scheidingsadvocaat Utrecht vereist om het verzoek in te dienen bij de rechtbank.

Wanneer en waarom schakel ik een scheidingsadvocaat in?

Het moment dat je een scheidingsadvocaat benaderd kan op verschillende momenten in de echtscheidingsprocedure. Lukt jullie om afspraken te maken en deze vast te leggen in het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan? Dan scheelt dat een hoop kosten, aangezien de advocaat alleen de scheiding hoeft aan te vragen. Dit maakt het zelfs mogelijk om te kiezen voor een online scheiding. Hebben jullie ondersteuning van een mediator of echtscheidingsadvocaat nodig, bijvoorbeeld om de financiële kant te regelen? Dan is het raadzaam om tijdig deze hulp in te schakelen. De advocaat zal dan bemiddelen en adviseren over de te nemen stappen. Hoe meer tijd de advocaat kwijt hieraan is, hoe duurder de rekening zal uitvallen. Deze kosten kunnen jullie in dit geval wel delen, maar komen jullie er zelfs met de ondersteuning van de mediator of advocaat niet uit? Dan zullen beide partners een eigen advocaat moeten nemen. De advocaten voeren dan de onderhandelingen, waarbij jouw advocaat jouw rechten behartigt en de advocaat van de tegenpartij de belangen van je ex-partner. Zoals je je kunt bedenken maakt dit een echtscheiding aanzienlijk duurder. Het is dan ook zaak om te proberen in goed overleg er met je ex-partner uit te komen.

Echtscheidingsadvocaat Utrecht

Het is belangrijk om een goede klik te hebben met de echtscheidingsadvocaat Utrecht. Bij de meeste echtscheidingsadvocaten is het mogelijk om middels een gratis kennismakingsgesprek elkaar te leren kennen. Zo kan je aangeven wat het precieze probleem is of waar jullie tegenaan lopen tijdens de echtscheidingsprocedure. De scheidingsadvocaat zal jou/jullie informeren over welke zaken jullie rekening mee moet houden, een inschatting geven van de kosten en adviseren om samen het huwelijk op goede voet af te ronden. Voornamelijk complicerende factoren, zoals schulden of een eigen onderneming, maakt een echtscheidingsprocedure in Utrecht vaak onoverzichtelijk en onduidelijk. De expertise van een goede scheidingsadvocaat is, zeker bij complexe echtscheidingen in Utrecht, vaak onmisbaar.