Kickinsite
Image default
Bedrijven

Een meterkast installeren op uw eigendom

Het eerste dat u moet doen, is een locatie op uw terrein vinden waar u gemakkelijk bij de elektriciteitsmeter kunt. Meterkast laten vervangen kan door uw plaatselijke elektricien als u er problemen mee heeft. De beste plaats hiervoor is in de buurt van waar water wordt gebruikt, zoals uw keukengootsteen of badkamerkraan. De tweede stap is het vinden van een plaats op de grens van uw eigendom die voldoende ruimte heeft om de doos zelf te installeren – er is ten minste drie voet vrije ruimte nodig rond de randen en zes centimeter boven het grondniveau als het in beton of asfalt gaat. U moet ook wat waterdicht afdichtmiddel kopen voordat u verder gaat met de installatie, aangezien dit zal helpen bij het voorkomen van lekkageproblemen later wanneer werknemers tijdens hun loopbaan regelmatig terugkomen!

Zorgen voor de juiste maat groep of meterkast

Het is erg belangrijk om te weten hoeveel meters er op uw terrein staan ​​om er zeker van te zijn dat u de juiste meter of groepenkast heeft. Als u een groot aantal stroomonderbrekers heeft, kan het nodig zijn om een ​​groepenkast te installeren. Als je daar problemen mee hebt, kan je gewoon extra groep laten aan je collega-elektriciens. Een overweging bij het installeren van nieuwe elektrische apparatuur, zoals stroomonderbrekers en paneelborden, is waar deze items zich binnen de structuur zullen bevinden. Deze groeps- of meterkasten moeten worden geplaatst in de buurt van een ruimte met voldoende ruimte voor ventilatie en onderhoud toegang zonder de brandveiligheid in gevaar te brengen. Dit kan worden bereikt door een onbrandbare metalen behuizing te gebruiken, een breker doos of elektrische behuizing.

Tips voor het kiezen van de juiste meterkast

Bij het kiezen van een meterkast zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat het is gemaakt van een duurzaam materiaal zoals staal of aluminium. Uw nieuwe meterkast moet ook de juiste maat hebben voor uw huis en de juiste vorm hebben voor uw omgeving. Als je in een droog klimaat leeft met bijvoorbeeld frequente stormen, wil je een meterkast met afgeronde hoeken. Het kiezen van een kleur die past bij het kleurenschema van uw huis is de laatste stap! Op deze manier ziet alles er uniform en samenhangend uit als het klaar is. U moet ervoor zorgen dat alle ontwerpkeuzes die door de lokale autoriteiten zijn gemaakt, tijdens de bouw zijn gevolgd, om later geen extra kosten te maken als gevolg van boetes of rechtszaken van buren die mogelijk niet tevreden zijn met hoe de dingen zijn verlopen.