Kickinsite
Image default
Bedrijven

Tips bij het kopen van een kinderfiets

Ben je voor kinderen opzoek naar een kinderfietsen vanaf 2 jaar? Dan zul je op een aantal dingen moeten letten. In onze blog geven we je de tips bij het kopen van een kinderfiets.

Kies de juiste maat

Bij het kopen van een kinderfiets is het belangrijk om te kijken naar de wielmaat van de fiets. Deze selecteer je op basis van lichaamslengte. Zo past een fiets met een wielmaat van 10 inch het beste bij een kind met een lengte van 85-100 cm. Vaak is het makkelijk om te beginnen met een loopfiets als je een kinderfietsen vanaf 2 jaar wilt kopen. Zo kunnen ze kennis maken met hoe het is om op een fiets te zitten zonder te kunnen fietsen.

Onderdelen waar je op moet letten

Ook moet je letten op de gebruikte onderdelen. Je wil ervan verzekerd zijn dat de fiets van je kindje veilig is. Denk hierbij aan een dichte kettingkast of type remsysteem. Kies je bijvoorbeeld voor een terugtraprem of handrem? Vaak zijn kinderfietsen uitgerust met beide systemen om kinderen te leren remmen op verschillende manieren. Kijk naast het remsysteem ook naar de verlichting en reflectoren. Je wil immers dat je kind goed zichtbaar is voor andere weggebruikers, overdag maar ook in het donker.

De juiste kleur en ontwerp

Welke kleur de nieuwe fiets zal meten krijgen is geen vraag die je aan jezelf stelt maar aan je kind. Koop een kleur fiets in de lievelingskleur van je kind daar koop je hem immers voor je kind. Voor jongens wordt er vaak gekozen voor stoere kleuren zoals zwart, blauw rood. Voor meisje vaak naar lieve kleuren zoals paars, geel of roze. De kleur en het aanzicht van de fiets is belangrijker dan je denkt. Een leuke, mooie of coole fiets motiveert je kind op erop te springen.

Handige accessoires voor kinderfietsen

Accessoires waar je voor moet kijken bij een kinderfiets hebben uiteraard betrekking op de veiligheid. Denk hierbij aan knie- en elleboogbeschermers, een helm en zijwieltjes. Dit laatste is erg belangrijk bij het helpen leren fietsen voor jonge kinderen. Tot slot kan er gekeken worden naar de kleurige spaakkralen, bloemenslingers en fietstoeters om de fiets nóg leuker te maken

https://fietsie.nl/loopfiets-2-jaar/