Kickinsite
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij een videocamera?

Waar moet je op letten bij een videocamera?

Wij hebben een aantal tips voor het kopen van een Videocamera. Het belangrijkste is om eerst goed na te denken over hoe vaak je hem wil gaan gebruiken. Er zijn namelijk camera’s met veel toeters en bellen, maar dit heb je niet nodig als je hem maar zelden gebruikt. Die toeters en bellen kun je wel gebruiken als je jezelf wil gaan trainen op het opnemen van video’s. Vaak duurt het maar enkele dagen voordat je de basisfuncties al onder de knie hebt. Daarnaast is het wel fijn om een hoge resolutie op te kunnen nemen. Gelukkig kunnen ze bijna allemaal wel Full HD filmen waardoor het resultaat op een televisie veel mooier is als een aantal jaren geleden. 

Daarnaast is het opslagmedium ook belangrijk. Een SD kaart is vrij goedkoop om bij te kopen, maar dit moet ook wel door de camera worden ondersteund. Informeer hiernaar in de winkel of kijk bij de specificaties van het model dat je wil gaan kopen. Een zoomfunctie is eveneens bijna altijd wel handig. Dit omdat je dan altijd even net wat dichterbij kunt komen zonder dat je jezelf verplaatst. Hierdoor krijg je een opname zonder schuddingen en zo heb je de beste kwaliteit.

Een paar aandachtspuntjes meer

Natuurlijk zijn er bij 5top veel aandachtspunten bekend, maar we kunnen ze niet allemaal benoemen. Daarom zullen wij nog een paar belangrijke opnoemen. De lichtgevoeligheid is ook een belangrijk punt wat je niet moet vergeten. We hebben vandaag de dag meer lichtbronnen en deze hebben dan natuurlijk ook effect op het beeld. Soms zitten hier extra knopjes voor op de videocamera. Ook dit is iets wat je uit de beschrijving kunt halen. Daarnaast is de framerate ook niet geheel onbelangrijk. Hiermee kun je bijvoorbeeld een slow motion video opnemen of juist een snelle video.