Kickinsite
Image default
Financieel

Waarom is Chip Tuning zo belangrijk?

Chip Tuning Your Phicle, ook wel Engine Re-Modellering of Simply Chip Tuning is een geweldige manier om de prestaties van je voertuig te verbeteren. Het is een vrij kleine upgrade, die de manier waarop je motor werkt, drastisch kan veranderen. Die kleine veranderingen kunnen echter ook een behoorlijk nadeel hebben. Wanneer u iets als integraal wijzigt op de manier waarop uw voertuig werkt als de snelheid van de motor, verandert u iets dat onvervangbaar kan zijn. Daarom moet u altijd een professional raadplegen voordat u een van de volgende dingen doet:

 

Motorafstemming vereist enkele basismechanische vaardigheden. U moet weten hoe u nieuwe bougies wilt verwijderen en in te zetten. U moet ook kennis hebben van bougie-bedrading. Nadat je hebt geleerd hoe je deze dingen moest doen, ben je klaar om je eigen motorchip te laten afstemmen.

Soms is een klein beetje elektrische kennis alles wat nodig is om een grote verandering te creëren in de manier waarop uw voertuig opereert.

 

Om uw eigen motorchip-stemprojecten te voltooien, hebt u een conversiekit nodig. Deze kits zijn speciaal ontworpen voor auto’s zonder interne verbrandingsmotoren. De onderdelen die u nodig hebt om uw eigen motoropname te maken, zijn dezelfde onderdelen die u zou gebruiken om een motorpun-upproject te voltooien. Het belangrijkste verschil tussen de twee projecten is dat een tune-up-project alleen werkt met na marktdelen en een remap van de motor zal werken met voorraad, fabriek, aftermarket of OEM-onderdelen.

 

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is dat de auto altijd beter zal worden uitgevoerd. Dit komt omdat de exacte hoeveelheid brandstof en lucht aan de motor wordt afgeleverd. Met de elektronische besturingseenheid (ECU) kan worden verwijderd, de exacte hoeveelheid brandstof en lucht die nodig is voor de prestaties van de auto’s worden aangepast. Dit is vooral belangrijk in hoog presterende sportwagens waar een goed brandstof / luchtmengsel cruciaal is voor het hebben van een goede raceauto.

Met een goed aangepaste hoeveelheid brandstof en lucht, zal de auto altijd optreden tot het hoogste potentieel.

 

Een ander voordeel van chiptuning is dat het de algehele efficiëntie van de auto verbetert. Dit komt omdat verschillende onderdelen zijn geoptimaliseerd voor verschillende systemen. Sommige systemen zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor directe injectie (DI) -systemen terwijl andere systemen worden geoptimaliseerd voor brandstofbesparing. Met een geoptimaliseerd systeem wordt meer benzine verbruikt om zo snel mogelijk te gaan. Met een geoptimaliseerd systeem kan het afval dat voortkomt uit het verbranden van afvalsenergie tot op zekere hoogte te worden gemitigeerd.

 

Chip Tuning is een DIY-project dat je zelf kunt doen, maar er zijn veel gidsen en e-boeken online beschikbaar. Veel van deze gidsen en e-boeken zijn geschreven door professionele tuners die hun carrière hebben gemaakt door de verschillende systemen te perfectioneren die worden gebruikt in elektronische besturingseenheden. Het is erg belangrijk dat u ervoor kiest die geschikt is voor u en kan u duidelijke instructies geven over het doken van chip-afstemming. Er zijn sommige DIY-gidsen die zelfs elektronische winkeldiensten aanbevelen in gevallen waarin u niet zeker bent van de chip-afstemming. Als u nieuw bent op elektronische besturing, is dit een goede bron van informatie, evenals een veilige en eenvoudige manier om te beginnen.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier Chipperformance.nl