Kickinsite
Image default
Zorg

Last van gewrichtspijn verholpen door de manueel therapeut in Nijmegen

Als je last hebt van de gewrichten in je lichaam is het slim om eens langs te gaan bij de nieuwe  manueel therapeut in Nijmegen. Deze therapeut beschikt namelijk over andere kennis dan een standaard fysio en kan je met dit specialismen verder helpen met klachten die zich niet in je spieren, maar juist in je gewrichten bevinden. Het is een heel ander soort tak van werken, wanneer je te maken hebt met de gewrichten in een menselijk lichaam en met de juiste kennis kan je worden geholpen met de klachten die je hierin ondervindt. Het verminderen van de pijn is de eerste stap, maar het uiteindelijk verhelpen van de klachten is waar het om draait bij de manueel therapeut in Nijmegen. 

Spanning in de wervelkolom

Vaak bevinden de klachten waar mensen mee komen bij de manueel therapeut in Nijmegen in de rug, nek en de schouders. Hier zitten de meeste gewrichten die te maken krijgen met veel spanning en zware taken. Denk hierbij aan wandleen, fietsen, sporten, bukken, buigen en tillen. Dit komt allemaal uit de wervelkolom en dat is dan ook de meest voorkomende klacht die de manueel therapeut in Nijmegen op zijn bordje krijgt. Maar doordat hij hier al veel ervaring mee heeft, weet hij ook goed hoe dit behandeld moet worden. Eerst wordt er door de manueel therapeut in Nijmegen gekeken naar de oorzaak van de klachten, waarna er een juiste behandeling kan worden gesteld. 

Technieken

Tijdens de behandeling van de manueel therapeut in Nijmegen wordt er op diverse manieren gewerkt. Dit kan zijn door het manipuleren van de gewrichten met bijvoorbeeld dry needling of door oefeningen te doen die zorgen voor een mobilisatie van het lichaam en de daarbij behorende gewrichten waar je klachten aan ondervindt. Het soepel maken van de gewrichten is een belangrij onderdeel van de behandeling bij de manueel therapeut in Nijmegen.