Kickinsite
Image default
Recreation / Motorcycles

Motorreis maken

Een motorreis maken is niet voor iedereen weggelegd. Sommigen dromen ervan en anderen gruwelen ervan. Er zijn mensen die graag alleen een motorreis maken. Zo kunnen ze even helemaal tijd voor zichzelf maken zonder de afleiding van anderen.

Ook zijn er bij die juist in (grote) groepen een reis maken. Deze zijn vaak wat korter, want hoe meer mensen er mee op reis gaan, hoe lastiger de logistiek wordt. Hoe dan ook, om eraan te kunnen beginnen moet u eerst een motorrijschool zien te vinden waar u het rijbewijs kunt halen.

Rijbewijs halen bij motorrijschool

Er zijn veel rijscholen in Nederland, maar een stuk minder die ook als motorrijschool functioneren. Een reis maken is meestal een van de beweegredenen waarom iemand het rijbewijs zou willen halen. Een motor biedt namelijk voor alledaags gebruikt geen echte grote voordelen boven de auto.

Daarom is de keuze voornamelijk gebaseerd op een kwestie van voorkeur. Sommigen vinden het nou eenmaal er stoer uitzien om een motor te hebben. Rijschool Gul is als motorrijschool in de regio van Den Haag actief.

Verschillen motor en auto

Een auto is puur voor comfort gebouwd en zal daarom in de meeste afwegingen de kroon spannen. Minder last van wind, temperatuur en neerslag, meer ontspannen houding houding en de mogelijkheid om met uw passagiers te praten.

Als u met iemand spreekt die een motorreis gemaakt heeft en vraagt naar het verschil tussen de motor en auto dan zal hij/zij toch wel zeggen dat u meer ervaart tijdens een motorrit. Dat komt omdat u alles meemaakt, u zit niet als het ware in een ‘doos’ naar buiten te kijken, maar u zit er middenin.

Welke motor kiest u?

Eindelijk het rijbewijs gehaald bij een motorrijschool en klaar om de reis te maken, maar welk voertuig kiest u hiervoor? De meeste gemotoriseerde tweewielers behalen dezelfde snelheden als de auto, in sommige gevallen zelfs sneller. Dit is echter niet aan te raden want een ongeluk met een motor is doorgaans een stuk ingrijpender. Bovendien zijn er de snelheidslimieten.

Een ander onderwerp is de toegankelijkheid van de reserveonderdelen. Als uw motor stuk gaat wilt u makkelijk een vervangend onderdeel voor handen hebben. Afhankelijk van het land waar u naartoe gaat zult u moeten kijken welk type motor en welk merk in trek zijn zodat u altijd weet dat u voldoende ondersteuning hebt mocht er iets fout gaan.

 

https://rijschoolgul.nl/