Kickinsite
Image default
Aanbiedingen

Waarom Oostenrijk de perfecte wintersportbestemming is

Waarom Oostenrijk de perfecte wintersportbestemming is

Er zijn tal van mogelijkheden als het aankomt op skioorden. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Frankrijk, Italië, Zwitserland en Polen zijn er genoeg skigebieden waar je bergen kunt trotseren. Toch zijn er een aantal goede redenen waarom je juist voor Oostenrijk zou moeten kiezen voor een wintersport avontuur. Benieuwd waarom?

 

Sneeuwzekerheid en pistes

Vanwege de hoogtes van de bergtoppen is er veel sneeuwzekerheid in Oostenrijk. De ruige Alpen bieden veel uitdaging en genoeg sneeuw wat uiteraard nodig is voor een geslaagde skivakantie. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan pistes. Zowel voor de doorgewinterde skiër als voor beginners zijn er genoeg pistes. Ook zijn er genoeg grote skigebieden waardoor je niet snel uitgekeken raakt.

 

Veel accommodaties

Juist omdat Oostenrijk zo’n goede bestemming is voor een wintersportvakantie, is het aanbod hotels, pensions en appartementen heel groot. Dit betekent dat je makkelijk bijvoorbeeld een vakantiehuis in Oostenrijk kan vinden dat precies voldoet aan jouw verwachtingen en voorkeuren. Niet alleen locatie maar ook voorzieningen, prijs en service kunnen ingesteld worden bij de filters. Dit maakt dat jij snel en eenvoudig de perfect accommodatie kan vinden.

 

Goede prijs

Wintersportvakanties vallen onder de categorie prijzige vakantie. Daarom is het gunstig om juist te kiezen voor een bestemming waar benodigdheden zoals skipassen, het huren van accommodatie en ski benodigdheden wat goedkoper is. Dit is het geval in Oostenrijk. Dit maakt het een geschikte bestemming voor een wintersportvakantie met een wat kleiner budget.

 

Gemoedelijke sfeer

Oostenrijk heeft veel gezellige dorpjes. Bergdorpjes met gezellige restaurants, authentieke winkels en kerstmarkten – wanneer je in het goede seizoen in Oostenrijk bent natuurlijk. Dit maakt zowel dat de tijd op de piste als daarbuiten fantastisch is.

 

Goede voorzieningen

Oostenrijk is natuurlijk een uiterst modern land. Dit maakt ook dat veel dingen heel goed geregeld zijn. Faciliteiten zoals skiliften, skischolen en ski verhuur mogelijkheden zijn goed georganiseerd, betrouwbaar en veilig. Verder is de gezondheidszorg uitstekend in Oostenrijk. Natuurlijk ga je er niet van uit dat je een ski ongeluk overkomt, maar stel dat dit wel het geval is, is het prettig om te weten dat er goede zorg geboden kan worden. Daarnaast zijn er ook veel kindvriendelijke faciliteiten in Oostenrijk. Dit maakt een familie vakantie in Oostenrijk een stuk fijner.

Kortom: genoeg redenen dus om te kiezen voor Oostenrijk als volgende wintersport bestemming!

 

https://www.villaforyou.com/