Kickinsite
Image default
Recreation / Motorcycles

Fietsaccu kapot? Tijd voor een revisie

Het is weer zomer, en dat betekent dat de elektrische fiets weer uit de schuur mag voor mooie lange fietstochtjes door de natuur. Maar wat als blijkt dat u accu het lang niet zo lang meer lijkt vol te houden op één lading als voorheen? Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het is ook niet zo gek. Bij intensief gebruik heeft een fietsaccu een levensduur van hooguit misschien 4 jaar. Gelukkig is het in veel gevallen niet nodig om een nieuwe fietsaccu aan te schaffen. Bij gespecialiseerde bedrijven als Rebatt.nl kunt u gemakkelijk en snel een fietsaccu revisie laten uitvoeren. Daarna is uw accu weer als nieuw, voor een fractie van de prijs.

Hoe werkt een revisie

Tijdens een fietsaccu revisie worden de verouderde cellen in de behuizing vervangen door nieuwe cellen van hoge kwaliteit. U kunt er in veel gevallen vaak zelfs ook nog voor kiezen om wat extra capaciteit aan uw accu toe te voegen, zodat u na de revisie nog langer op één batterijlading kan rondfietsen. Hartstikke mooi, toch? Al deze voordelen die eigenlijk doen denken aan een goednieuwe accu, en toch slechts voor een fractie van de prijs. Door te kiezen voor een revisie in plaats van voor een nieuwe accu kunt u namelijk honderden euro’s besparen.

Ook mijn batterij?

Een Stella fietsaccu revisie? Of heeft u een Gazelle? Eigenlijk kan vrijwel elke accu gereviseerd worden, zeker van grote merken als Union, Gazelle, Babboe en Stella. Maar ook als u uw elektrische fiets bij de Aldi heeft gekocht kan een bedrijf als Rebatt.nl uw accu voor u reviseren. Als de batterij maar onder Lood, NiCD, NiMH, Li-Ion of LiFePo4 valt. Daarmee zijn accu’s van vrijwel alle merken e-bikes wel vertegenwoordigd.

Reviseren of niet

Als u uw accu bij een betrouwbare speler als rebatt.nl laat reviseren testen zij voorafgaand aan de werkzaamheden eerst of het wel echt de accu is die kapot is, en niet bijvoorbeeld de lader. Vervolgens geven zij u de keuze: de oude cellen vervangen of niet? Maar, als een fietsaccu revisie tot de mogelijkheden behoort is het toch wel een goed idee om het gewoon te doen: uw accu zal het doen aslof hij nieuw is, en dat voor slechts een klein deel van de prijs voor een écht nieuwe accu.

https://www.rebatt.nl/