Kickinsite
Image default
Recreation / Motorcycles

Zo ontwikkel jij een goede social media strategie

Tegenwoordig kun je als bedrijf eigenlijk niet meer om social media heen, de kans is namelijk groot dat jouw doelgroep op een van deze platformen actief is. Social media is de ideale manier om contact aan te gaan met jouw doelgroep. Uiteindelijk hoop je op deze manier meer klantloyaliteit te ontwikkelen en nieuwe klanten te werven. Je kunt bijvoorbeeld een online marketing bureau inschakelen om je te helpen met een succesvolle social media strategie. 

 

Voor een succesvolle strategie op social media, is het belangrijk om eerst een duidelijke doelstelling te hebben, wanneer je hier zelf niet uitkomt, kan je dit ook doen in samenwerking met een onlinemarketingbureau, zoals Economy. Stel concrete doelen op en meet deze regelmatig om te kijken of je juist bezig bent. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel mensen je met bepaalde posts bereikt en of je publiek groter of juist kleiner is geworden. 

 

Vervolgens is het ook belangrijk om een doelgroep te kiezen. Probeer je doelgroep zo goed mogelijk in beeld te krijgen zodat je precies weet waar hun interesses liggen. Deze kun jij vervolgens gebruiken om op in te spelen. 

 

De volgende stap is om te kiezen welke kanalen je wilt gaan gebruiken. Dit is afhankelen van wat je doel is en van welke mensen je wilt bereiken. Zo is het ene platform meer geschikt voor een wat jongere doelgroep, en een ander platform juist voor een wat oudere doelgroep. Bovendien heeft ieder kanaal zijn eigen specifieke eigenschappen die je kunt benutten. Bedenk van tevoren hoe je deze eigenschappen het beste kan gebruiken. 

 

De laatste stap is om te zorgen dat je content van goede kwaliteit is. Uiteindelijk wil je je publiek overhalen om iets voor jou te doen. Misschien is dit het verspreiden van je werknaam, misschien is dit het doen van een aankoop. Om dit voor elkaar te krijgen, moet er eerst iets getriggerd worden bij de doelgroep. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op een creatieve manier in te haken op de actualiteit of door een expertice te delen door middel van informatieve content. 

http://economy.nl