Kickinsite
Image default
Recreation / Motorcycles

Tips bij het vergelijken van een aansprakelijkheidsverzekering

Het is handig om een aansprakelijkheidsverzekering aan te sluiten. Het kan een keer voorkomen dat je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders zijn eigendom. Er zijn verschillende bedrijven waar je kunt gaan om een aansprakelijkheidsverzekering aan te sluiten. Wij geven hieronder enkele tips bij het vergelijken van zo een verzekering.

De prijs

Het eerste wat je moet vergelijken is de prijs. Er zijn verschillende bedrijven waar je je kunt verzekeren en allemaal hanteren ze hun eigen prijs. Natuurlijk staat daar tegenover de service die ze bieden aan hun klanten. Ook moet je erop letten dat je gezin is meeverzekerd (gezinsdekking), want ze vallen onder jouw aansprakelijkheid. Mocht er één van je kinderen per ongeluk iets vernielen bij een vriendje thuis, dan zijn hun daartegen ook verzekerd.

Eigen risico

Bij een aansprakelijkheidsverzekering worden de kosten gedekt voor een ander partij en niet voor jezelf. Als je dus zelf een ongeluk hebt gehad, komen de kosten uit je eigen zak. Toch kun je dit navragen. In ruil voor een dekking voor jezelf kun je een kleine korting krijgen op je premie.

Kortingen

Als je één of meerdere verzekeringen aansluit kan het voorkomen dat je bij sommige bedrijven een kleine korting krijgt. Dit wordt een pakketkorting genoemd. Als je zelf woont of nog geen gezin hebt is zo een verzekering niet al te duur. Als je een nieuwe klant bent kun je een leuke welkomstcadeau of korting krijgen. Let vooral op je premie na deze korting.